Sutra se obilježava Međunarodni dan mladih

“Međunarodni dan mladih, koji se obilježava sutra, 12. avgusta, zapravo je podsjetnik za sve one, koji rade s mladima, da ne smijemo ni u jednom trenutku izgubiti fokus od potreba mladih i zajedničkog rada na tome i to tokom cijele godine, a na sam Međunarodni dan treba podsjetiti instituacije i donosioce vlasti da se trebaju provoditi aktivne mjere i politike prema mladima, ističe u ime Centra za mlade u Zenici”, Aldin Alić, koordinator u Omladinskom udruženju Reaktiv, koje rukovodi ovim Centrom.

Zenički Centar za mlade u 5 godina svog djelovanja, kroz raznovrsne radionice i programe, stvara poticajno okruženje za razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti i efikasnog timskog rada, a zahvaljujući saradnji sa organizacijama iz različitih oblasti, mladi imaju jedinstvenu priliku da razviju svoje vještine, upoznaju se sa vlastitim interesima i pripreme se za izazove, koje budućnost donosi.

“Tokom 5 godina našeg rada organizovali smo više od 700 aktivnosti na kojima je učestvovalo preko 2000 mladih iz cijele BiH, ali i regije, a trenutno nam je u fokusu manifestacija „Ljeto u Centru“ tokom koje svake sedmice organizujemo bar jednu aktivnost za mlade”, kaže Aldin Alić, koordinator u zeničkom Udruženju Reaktiv.

Aldin Alić

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, zenički Centar za mlade obilježiće sutra naveče kroz aktivnost, posvećenu inovativnom učenju o pravima mladih, koja su im zakonom zagarantovana, njihovim potrebama i zajedničkim kreiranjem aktivnosti za naredni period. (V.J.)