Oržana Izborna Skupština OO SDA Zenica

Večeras je održana Izborna Skupština Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Zenica. 127 delegata biralo je novog predsjednika, osam potpredsjednika, te Izvršni odbor. Za novog – starog predsjednika izabran je Nezir Pivić koji će ovu funkciju obnašati u naredne četiri godine.

Zahvalio bih se prije svega svim delegatima na jednoglasnoj i velikoj podršci od strane mjesnih ogranaka i zaista je to velika čast, odgovornost, ali i obaveza. Kazao sam da će 2024. godina biti vrlo izazovna godina iz razloga što prije svega imamo jedan sigurnosni aspket koji je neizvjestan na globalnom nivou i na žalost, neizostavan je i u Bosni i Hercegovini iz razloga što unutrašnji politički odnosi nisu na zavidnom nivou, posebno što ponovo imamo te secesionističke najave, što imamo zabrinjavajuće izjave za važna pitanja u Bosni i Hercegovini, mislim prije svega na Izborni zakon, zatim na jednu sigurnosnu situaciju kada je u pitanju izbor sudija Ustavnog suda i iz tog razloga je važno da imamo jaku političku stranku koja se može oduprijeti svim nasrtajima koje dolaze od tih secesionističkih namjera, odnosno onih koje te namjere žele provesti i zbog toga je bitno da imamo jaku političku partiju koja će biti jedan jak front u odbrani državnih interesa i zato sam kazao da je to jako važno svakako i pored toga što idu lokalni izbori, jako važno za grad Zenicu, za Stranku demokratske akcije jer smatramo da smo spremni da napravimo odličan rezulatat i da preuzmemo poziciju gradonačelnika i da se vratimo na puteve starog sjaja“, kazao je Pivić.

Za sve ove najave kako kaže Pivić treba tim ljudi koji će raditi jer pojedinac sam ne može ništa.

Sve ono što se pozitivno desi u našem gradu ili poziciji koju ja obnašam ne smatram sebe zaslužnim nego isključivo timski rad i iz tog razloga sam rekao da mi kao Vlada ZDK imamo ozbiljne projekte u kantonu, tu prije svega mislim na projekat Kantonalne bolnice, zatim projekat zatvorenog bazena, nastavka gradnje GGM-a, zatim otvaranje Zeps-a kao simbola Grada Zenice. To su projekti koji su važni za Zenicu, ali su projekti Zeničko-dobojskog kantona i kao što su i ranije Vlade i ova će posebnu pažnju posvećivati Zenici, ali moramo voditi računa da imamo jednu ravnomjernu raspodjelu na cijelom kantonu“, kazao je Pivić.

Na pitanje da li je već razgovarano o kandidatu za poziciju Gradonačelnika, Pivić je kazao da je novo rukovodstvo tek večeras izabrano, te da će uslijediti razgovori o potencijalnom kandidatu. (N. G.)