Zenica domaćin prvog Internacionalnog sajma “Zenica EXPO”

Od 10. do 12. maja tekuće godine, Zenica će biti domaćin prvog Internacionalnog sajma zapošljavanja i edukacije “Zenica EXPO”, koji će se održati u Gradskoj areni Husejin Smajlović. Sajam organizuje zenička Agencija AVS.

Organizatori ističu da očekuju preko 20.000 posjetilaca  i oko 50 kompanija učesnica kako iz BiH tako i iz regiona u toku trodnevnog sajma “Zenica EXPO”, koji je od veliog značaja, jer, kako kažu, otvara nova vrata u svijetu profesionalnog razvoja i obrazovanja.

Prema riječima Selme Čivić, direktorice Agencije “AVS” i Sajma akcenat je na nezaposlenim osobama i domaćoj radnoj snazi, ali također će u fokusu biti i uvozna radna snaga, prije svega iz zemalja Zapadnog Balkana i azijskih zemalja. “Krajnji cilj ovog Sajma je zapošljavanje domaće radne snage. Poseban akcent će biti na neformalnom obrazovanju i pružanju kratkih kurseva kako be se poslodavcima omogućilo da na brži način osposobe radnu snagu sa određenim kompetencijama, a kako bi brže došli do zaposlenja”, naglašava Čivić.

Kada su u pitanju internacionalni učesnici, Čivić ističe da će  biti prisutne agencije iz Zapadnog Balkana, ali i iz Hrvatske i Austrije.

Cilj Sajma “Zenica Expo” jeste osigurati platformu gdje poslodavci mogu pronaći kvalificiranu radnu snagu, a tražitelji posla priliku za zapošljavanje, stoga ne propustite ovu priliku ukoliko ste nazaposleni ili težite ka novom poslu.

Učešće na Sajmu “Zenica EXPO” se može prijaviti do srijede, a kako kažu organizatori, mjesta je još samo malo ostalo. (M.H.)