Press konferencija NiP-a: Nove stranačke prostorije u Zenici, predstavljeni planovi za naredni period

Otvaranje novih prostorija, analiza do sada urađenog, te planovi za naredni period bile su teme press konferencije Naroda i Pravde Zenica.

Nove prostorije Naroda i Pravde Zenica nalaze se na adresi Reisa Čauševića broj 3 i kako su kazali predstavnici ove stranke nude adekvatne uslove za svakodnevne aktivnosti ovog političkog subjekta. Kada je riječ o Lokalnim izborima koji se održavaju ove godine kantonalni zastupnik Harun Čolić je kazao da su uveliko krenuli sa pripremama.

“Imamo plan i program Zenica zove 2024 koji uključuje tri faze, zeničko proljeće, zeničko ljeto i zeničku jesen kao kulminacijau pred izbore. Ne bi nas zadovoljilo ponavljanje izbora kako kantonalnih tako i lokalnih. Ono što mi priželjkujemo da imamo kandidata za gradonačelnika koji će prezentirati sve ono što jeste Narod i Pravda, a to je sigurno promjena, znači nama je prije svega potrebna promjena na bolje, govorim o svim aspektima društva. Vjerujem da bi uz dobrog kandidata dobili znatno veći broj članova gradskog vijeća. Idelano bi bilo kada bi se pet osoba našlo u gradskom vijeću, a ne bi bili nezadovoljni ni sa tri ili četiri vijećnika”, kazao je Harun Čolić.

Jedini vijećnik u aktuelnom sazivu Gradskog vijeća iz reda Naroda i Pravde trenutno je Mahdi Alić. On se je tokom svog izlaganja osvrnuo na svoj rad u Vijeću.

“Do sada sam podnio 26 inicijativa i postavio četiri vijećnička pitanja. Procentualno je to vrlo malo. Usvojena je djelimično inicijativa za pješačke prelaze, usvojena je djelimično inicijativa za pomoć za svako novorođeno dijete gdje je u uslovima za podnošenje zahtjeva bilo po malo i besmislenih dokumenata za koje nije bilo potrebe da budu tu. Usvojena je i incijativa za izgradnju objekta porodične medicine Tetovo, a da li će doći do realizacije vrijeme će pokazati. Jedna od inicijativa koja nije naišla ni na kakvu reakciju jeste otvaranje Specijalističke ambulante za dijabetičare”, kazao je Alić.

U prirpemi za naredne izbore kako su kazali predstavici Naroda i Pravde sigurno da će se osloniti na trenutnu koaliciju trojke, odnosno u pripremi izbora biće dosta razgovora sa SDP-om i Našom strankom. (N.G.)