Ansambl „Bosniafolk“ u subotu organizuje koncert „Druženje sa prijateljima“

Ansambl „Bosniafolk“ već tradicionalno u subotu organizuje koncert „Druženje sa prijateljima“.

Ove godine će ugostiti prijatelje iz Bosanskog kulturnog društva „Velenje“ iz Velenja iz Slovenije, a koncert će biti održan u Hrvatskom kulturnom domu „Kralj Tomislav“ u 18 sati. – Očekuje nas mnogo igara, sevdaha i pjesme. Na koncertu će učestvovati oko stotinu naših članova i 50 gostiju iz Slovenije tako da ćemo zajedničkim snagama pokazati ono što smo mi radili u svom društvu kao i naši gosti iz Velenja, kazao je Ahmedin Husejnović, predsjednik ansambla „Bosniafolk“.

Ansambl „Bosniafolk“ poznat je po učešću na brojnim festivalima u mnogim zemljama. Na taj način šire pozitivnu priču i rade na promociji Zenice ali i naše domovine. – Mi smo imali priliku da budemo gosti u mnogim državama. Na taj način promovisali smo našu kulturu, tradiciju i običaje, ali i sticali nova poznanstva i prijatelje. Rezultat tog prijateljstva jeste i ovaj koncert koji će biti održan u subotu, dodao je Husejnović.

Do kraja godine članovi ansambla „Bosniafolk“ učestvovati će na brojnim festivalima širom naše zemlje, a očekuje ih i učešće na festivalu u Turskoj. – Pozivam sve naše građane koji vole folklor i druženja da dođu u subotu u 18 sati u Veliku salu Hrvatskog kulturnog doma „Kralj Tomislav“ i da uživamo zajedno, kazao je Ahmedin Husejnović, predsjednik ansambla „Bosniafolk“. (B.D.)