Program ovogodišnjeg Studengrada

Krajem sedmice i ovog vikenda zahuktava se program ovogdišnjeg zeničkog Studengrada. U četvrtak će članovi MC Kondor realizirati već tradicionalnu humanitarnu manifestaciju „Kolačićem do osmijeha“, a u nedjelju od prikupljenih sredstava prerušeni u Djeda Mrazove na motorima uručiće paketiće mališanima. Tokom vikenda u večernjim satima za publiku u centru grada sviraće Elit i Romantik bend.

Jedinstvena je na ovom području manifestacija „Kolačićem do osmijeha“, koja od naizgled grubih bajkera izmami mnoštvo osmijeha na dječijim licima. Godinama organiziraju simboličnu prodaju u Studengradu kako bi tim novcem obradovali djecu bez roditeljskog staranja, ove godine i djecu Nemile s poteškoćama u razvoju.

U pola dvanaest u nedjelju 24. decembra ćemo biti u Studengradu prerušeni u Djeda Mrazove družiti se sa sugrađanima i onda defileom kroz grad krenuti prema Domu porodici gdje ćemo uručiti paketiće, a potom nastavljamo za Nemilu“, kazao nam je Emir Đozo, sekretar MC Condor.

Djeda Mrazovi – bajkeri će u znak zahvalnosti građanima na odzivu ovoj humanitarnoj akciji realizirati defile kroz grad, ali u koloni će i do Nemile, gdje su u saradnji sa Udruženjem žena Nemile odlučiti darovati i tamošnju djecu s poteškoćama u razvoju. A paketiće roditelji mogu kupiti svojoj djeci i u samom Studengradu.

Prema riječima prodavača Haruna u Studengradu paketići i igračke se prodaju, on je zadovoljan prometom.

U subotu u Studengradu počinju koncertne aktivnosti, te večeri nastupiće Elite bend, a sutradan navečer u nedjelju i Romantik bend. U ponedjeljak na Studengrad stejdžu nastupaju Bruhuuhu i Pandemik stereo, u utorak Taxi bend i Rima bend, a u srijedu Zeničke meraklije. Izvrstan koncert Zeničanina Zlatan Karića biće 28.12. kao i u ostalim terminima od 20 sati i 30 minuta, dok će 29.12. u 15 sati Hor Osnovne muzičke škole izvesti koncert za djecu. Dan uoči dočeka, a zbog velikih obaveza na glavnom stejdžu, dakle, 30.12.2023. godine, bit će organiziran već tradicionalni doček dječije Nove godine. Gruver bend svira noć prije novogodišnje, a ostalo znate: u novogodišnjoj noći kao zagrijavanje – predgrupa solo nastup Hanada Džehverovića, a od 23 sata i 15 minuta genijalan nastup zvijezde regiona Marije Šerifović. (A. H.)