Veliki skup podrške narodu Palestine

 

U Zenici je održan  skup podrške narodu Palestine. Na trgu Kameni spavač okupilo se na hiljade građana i građanki, sa zastavama Palestine i BiH, transparentima, ali i u odjeći koja je u bojama zastave Palestine.

Jedna od organizatorica skupa je Paša Alihdžić, koja kaže da formalno kao organizator današnjeg okupljanja stoji Humanitarno udruženje „Hedija“ u kojem je ona koordinatorica.

Ovdje sam prije svega kao građanka Zenice, a skup podrške smo organizirali kako bismo odaslali naš glas – glas građana Grada Zenice da smo protiv nepravde i genocida koji se dešava ovom narodu. Nije razlog taj što je riječ o narodu muslimanske vjeroispovijesti, ovo što se dešava u pojasu Gaze ne smije i ne bi smjelo nikada i nikome da se desi. Ovo je jedan od način da kažemo stop zulumu, a imamo i druge načine, upućivanjem dove i pozivom na humanitarne telefone. Danas ćemo uputiti i jednu kolektivnu dovu za narod koji svakodnevno strada, a u kontaktu smo i sa humanitarnim organizacijama koje se pokušavaju probiti u Palestinu“, kazala je.

Brojnim građanima i građankama, među kojima je dosta mladih obratili su se Amara Šabić, Mujo Aganović, Šerif Patković i Alija Redžić, a među prisutnima je bio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. /A.H/