Zenica centar regiona u ragbiju za dječake i djevojčice

Zenica je ovog vikenda centar regiona kada je riječ o ragbiju za djecu. Ragbi klub Čelik domaćin je 6. Dječijeg Rugby festivala na kojem nastupa više od 450 dječaka i djevojčica iz šest zemalja okruženja. Mladi ragbijaši nastupaju u U6, U8, U10, U12, U14, U16 i U18 uzrasnim kategorijama.

Zenica je grad sporta. Čestitam Ragbi klubu Čelik na organizaciji ovog festivala na kojem učestvuju takmičari iz šest zemalja sa preko 450 učesnika i želim svima da se ugodno osjećaju i da ponesu lijepe uspomene iz grada Zenice”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Fuad Kasumović

 

 

 

 

 

Među brojnim gostima na ovom turniru je i Cristian Dullin, potpredsjednik Evropske ragbi Federacije.

Veoma važan događaj ne samo za grad i državu nego za ragbi i region jer pokazuje da mladi igrači mogu igrati zajedno i pokazati najveće vrijednosti sporta”, kazao je Dullin.

Lijepo vrijeme i veliki broj učesnika izmamili su osmjeh na lice ljudi iz kluba domaćina i organizatora.

Ovo je već šesti put da mi ovo organizujemo i ekipa koja ovo radi je dosta uhodana. Danas smo počastvovani time što nam je došla visoka delegacija iz Evropske krovne kuće ragbija. Imali smo sinoć jedan stručni sastanak i dobili uvjeravanja da će Zenica u skorije vrijeme postati regionalni centar za edukaciju i razvoj ragbija za područje Balkana”, kazao je Edis Šačirović, direktor turnira.

Prije početka takmičarskog dijela turnira odigrane su dvije revijalne utakmice u touch ragbiju za učenike osnovnih škola. (N. Glibo)