Objavljen Javni oglas za prijem lica na stručno osposobljavnaje bez zasnivanja radnog odnosa

Vlada Zeničko-dobojskog kantona započela je realizaciju Programa “Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba bez radnog iskustva za potrebe Vlade ZDK za period 2023-2024. godina“, saopštavaju iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Osim ovog Ministarstva, kao nosioca Programa, za njegovu provedbu, zadužena je  i Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH-REZ, kao implementator.

Stoga iz pomenutog Ministarstva obavještavaju sve zainteresirane osobe sa područja ZDK bez radnog iskustva, a prijavljene na evidenciji JU Služba za zapošljavanje ovog kantona da je 02. juna tekuće godine objavljen Javni oglas za prijem lica radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa, nezaposlenih osoba bez radnog iskustva za potrebe Vlade ZDK za period 2023-2024. godina, u trajanju najduže godinu dana.

Javni oglas je objavljen na web stranicama: Vlade ZDK, JU Služba za zapošljavanje ZDK i Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH-REZ.