Saobraćaj u BiH odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Zbog održavanja manifestacije “Rotary kanjon 2023.” danas od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, dionici Karanovac-Crna Rijeka, povodom održavanja rafting takmičenja na lokaciji kanjona “Tijesno” i “Bijeli buk”, od 08 do 20 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja biciklističke utrke („Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Kronometru”) u vremenu od 09 do 16 sati, u trajanju od 4 sata, doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Mostar-Široki Brijeg, na dionici od kružnog toka u Miljkovićima/Varda do kružnog toka za Polog. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima Žovnica i Kobilovača.

Zbog održavanja utrke “Sara” od 18:45 do 19:30 sati mogući su zastoji u saobraćaju na području Kiseljaka.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.