Košarkaši Čelika u subotu u derbiju kola dočekuju Igman

Takmičenje u A1 ligi za košarkaše ulazi u završnicu. Ovog vikenda na programu su susreti 20. kola. Derbi se igra u Areni „Husejin Smajlović“ između Čelika i Igmana sa Ilidže.

Ovo je utakmica za drugo mjesto na tabeli u koju Čelik ulazi nakon gostujuće pobjede u Bugojnu, dok gosti nemaju poraza u drugom dijelu prvenstva.

O subotnjoj utakmici na današnjoj press konferenciji govorili su trener Armel Mujaković, te košarkaši Vildan Hodžić i Mirza Keso.

“Za nas je ovo veoma važna utakmica, jer s pobjedom protiv Igmana došli bi na  drugo mjesto i pred zadnja dva kola imali bi dobru situaciju pred play-off. Ekipa je spremna, bićemo kompletni. U tim se vraća Mirza Keso i s najjačim sastavom nakon dugo vremena dočekujemo Igmana. Igman u drugom dijelu sezone nema  poraza, moramo zaustaviti Džafića i Tarčina, i uvjeren sam u pobjedu”, izjavio je trener Čelika Armel Mujaković.

Vildan Hodžić, u posljednje vrijeme ima zavidnu minutažu na parketu, i optimista je pred sutrašnju utakmicu. Mirza Keso nakon duže pauze zbog povrede ruke vraća se na teren i biće od velike pomoći ekipi.

Derbi susret 20. kola A1 OKK Čelik-Igman BU, igra se sutra u Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20 sati. (Mirsad Pripoljac)