JP “Parking-servis”: Zapušteni prostor na platou Stare pijace dobit će novi izgled

Zapušteni prostor na platou Stare pijace dobit će novi izgled. Naime, Javno preduzeće Parking – servis počeo je radove na uređenju ovog dijela.

Očišćeno je smeće, izmješteni su automobili, postavljeni su ivičnjaci i trenutno se radi na tamponiranju parkinga. Po završetku radova biće postavljen parking sat, a uređenjem ovog dijela otvorit će se novih 15 do 20 parking mjesta.
„Ovo je trenutno prva faza građevinskih radova. Kada se završi postavit ćemo parking satove i nadam se da ćemo poboljšati uslugu parkiranja kada se radi o ovom dijelu grada“, kaže Rešad Imamović, pomoćnik direktora za ekonomske i pravne poslove.
„Ovo je sami centar grada, uže gradsko jezgro i naš cilj je da ovaj dio grada izgleda onako kako i priliči“, dodaje Imamović.
Broj parking mjesta zavisit će i od toga kakav će dogovor postići sa preduzećem Alba oko smještaja kontejnera, koji se nalaze na ovoj lokaciji. Ono što je sigurno, zahvaljujući Parking – servisu napokon je uređeno ovo mjesto kojim se do sada i nismo mogli baš ponositi. (Nedžad Glibo)