Poraz Jumpera i Čelika, u nedjelju druga utakmica

Košarkašice Jumper Taurusa i Čelik BH Telecoma poražene su u prvim utakmicama polufinala play off-a Prvenstva Bosne i Hercegovine. Jumper je doživio poraz od Lavova u Brčkom rezultatom 67:46, dok je Čelik poražen u Banja Luci od Orlova sa 95:63.

Prvo poluvrijeme ekipa Jumpera dobro je parirala domaćim košarkašicama i na poluvrijeme otišla sa samo dva poena zaostatka, 27:25. Za izabranice Eldara Durmića kobna je bila treća četvrtina u kojoj su domaće igračice ubacile 27, a primile samo 11 poena. Zaostatak koji su napravile u trećem periodu košarkašice Jumpera nisu uspjele nadokanaditi u posljednjem dijelu utakmice i poraz je bio neizbježan.

Ekipa Čelika je u duelu sa Orlovima imala zaista težak zadatak. Domaće košarkašice su furiozno krenule i već u prvom periodu koji su riješile u svoju korist 29:9 skoro riješile pitanje pobjednika. Ostatak utakmice su samo rutinski odigrale i upisale pobjedu.

Ono što svakako nije išlo na ruku ni Jumperu ni Čeliku je činjenica da su igrale četvrtfinalne mečeve, dok su Lavovi i Orlovi odmarali 15-ak dana.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, a druge utakmice su na rasporedu u nedjelju kada će od 17,30 sati Jumper dočekati Lavove, a Čelik će istog dana od 20 sati dočekati Orlove. (N. Glibo)