Porazom od GFC-a Neimari sinoć završili sezonu

Zenički Neimari poraženi su sinoć pred domaćoma publikom u uzvratnom meču četvrtfinala play offa za prvaka BIH u futsalu od ekipe GFC Sarajevo sa 4:8. Bio je ovo drugi poraz zeničkih futsalera u doigravanju i sa kojim su se oprostili od daljeg takmičenja.

U prvoj utakmici u Sarajevu bilo je 8:5 za bordo tim. Širi roster i veći motiv za pobjedom odlučili su pobjednika u sinoćnjoj utakmici. Domaći su poveli golom Šišića u 15. minuti. Dva minuta kasnije gosti su izjednačili preko Bilića, a odmah i poveli golom Brkanića. Salkić je izjednačio u 17. minuti na 2:2. Bio je ovo rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku gosti prave seriju od 3:0 od 23. do 26. minute, pogađali su: Džafo, Bilić i Brkanić. Golom Hodžića u 33. minuti domaći hvataju priključak za 3:5. Raspoloženi Brkanić postiže gol u 35. za 3:6. Dva minuta kasnije Dedić je smanjio na 4:6. Dva minuta prije kraja Duvnjak kažnjava grešku odbrane domaćih i upisuje se u listu strijelaca za 4:7. U samom finišu konačnih 4:8 za Sarajevo postigao je Bilić.

Nakon ove utakmice u Zenici, na oficijelnoj facebook stranici MNK Salines- Neimari su objavili:

Čestitke GFC Sarajevo na pobjedi i prolasku u polufinale, gdje im želimo puno sreće. Za nas je ovo bila posljednja utakmica u ovoj jako napornoj sezoni. Hvala svima vama koji ste bili uz nas sve ovo vrijeme. Vidimo se u sljedećoj sezoni Premijer futsal lige BiH”, stoji u kratkoj objavi Neimara.