Prva pobjeda u Premijer ligi BiH

Ekipa malonogometnog kluba Salines -Neimari upisala je prvu pobjedu Premijer ligi BiH.Pred domaćom publikom bili su bolji sa 6:1 ekipu Hercegovine iz Širokog Brijega.

Domaći su odlično otvorili susret.Već u 4 minuti poveli su 1:0 golom raspoloženog Salkića.Na 2:0 povisio je Šišić u 11 minuti igre.Minut kasnije izabranici  Dženana Muminovića nastavila je sa pritiskom ,koji je urodio plodom.Najbolji pojedinac susreta po drugi put se upisao u listu strijelaca za 3:0. Seriju pogodaka u prvom dijelu meča zaključio je  odličnim golom  u 18. minuti  kapiten Seldin Zatagić.

U drugom dijelu gosti nešto agresivniji.U 28 minuti  postižu  gol kada Ante Čorluka  pogađa za 4:1. U istom minutu  Sulejman Salkić postiže svoj treći gol za vodstvo domaćeg tima 5:1. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, strijelac u 33. minuti bio je Mirzad Kozlić za konačnih i  zasluženih 6:1 za ekipu Neimari-Salines.Od 31 minute domaći su igrali sa pet timskih prekršaja  a gosti  nisu uspjeli iskoristiti kazneni udarac.U drugom poluvremenu uz Salkića najbolji pojedinac na parketu bio je golman Mirzad Kozlić.

U narednom 4. kolu Neimari-Salines putuju  u goste ekipi Sloboda-Kompred.