U Zenici održana Skupština Kajak kanu Saveza FBiH

Dana 12.05.2024. godine u Zenici je održana redovna godišnja izvještajno – izborna Skupština Kajak kanu Saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Na sjednici su prisustvovali delegati iz RK Jajce, KKK Ključ, RK X Centar Brčko, RK Zavidovići, KKK Mladost Zavidovići, RK Žepče, RK Tuzlak iz Tuzle, RK Bosna iz Zenice, RK Garden citi Konjic i putem video linka RK Kormoran Bosanska Krupa i KKK Buk Goražde.

Skupštinu je otvorio Predsjednik IO KKS FBiH Ekrem Tuka koji se zahvalio svim članovima Saveza na učešu u dosadašnjem radu Saveza. Sve prisutne je upoznao o dosadašnjim realizovanim aktivnostima kao i informaciju sa predhodne sjednice Saveza i finansijski izvještaj za proteklu godini kao i način i problem finansiranja sa kojima se susreće Savez. Takođe je upoznao sve prisutne da je Kajak Kanu Savez Federacije BiH zvanično članica World Rafting Federacije po Odluci sa predhodne Skupštine Saveza. Delegati su diskutirali i razmatrati prijedlog odluke o formiranju Saveza BiH sa RS Republike Srpske i formirali komisiju koja će u što kraćem vremenu donijeti prijedlog odluke.

U nastavku su delegati Skupštine diskutirali i predlagali izbor članova rukovodstva KKSFBiH u naredne 4 godine. Novoizabrani predsjednik Skupštine KKSFBiH je Alen Uljić iz Zavidovića, a zamjenik Enver Hasičević-Enci iz Žepča. U Izvršni odbor Saveza izabrani su: Samir Tiro (Jajce), Tarik Halkić, (Bosanska Krupa), Samir Krivić (Konjic), Igor Miličević (Brčko) i Ekrem Tuka (Zenica). Za Nadzorni odbor imenovani su: Suljo Šarić (Tuzla), Mirsad Čehić (Zavidovići) i Almir Hazbić (Konjic).

Također, imenovani su novi članovi Rafting odbora, Odbora za mirne vode kao i Odbora za divlje vode. Za predsjednika IO i ujedno i predsjednika KKSFBiH imenovan je Ekrem Tuka iz Zenice, a potpredsjednika Samir Krivić iz Konjica. Za sekretara Saveza izabran je Mustafa Bišić iz Zenice. U nastavku Skupštine diskutovalo se o daljim aktivnostima Saveza i aktivnostima za Evropsko prvenstvo koje se održava od 10. – 15.06.24. u Konjicu.