U pripremi tradicionalni program mališana i zaposlenika zeničkih vrtića

I u Javnoj ustanovi  Predškolski odgoj I obrazovanje privodi se kraju pedagoška godina.  Mališani I svi zaposlenici zeničkih vrtića užurbano se pripremaju za svoju godišnju manifestaciju “Dječija mašta može svašta” koja će biti održana 03.juna u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

“I ove godine u programu će učestvovati djeca srednje I starije grupe iz svih zeničkih vrtića. Pokušat ćemo roditeljima približiti šta se to u vrtiću radi od trenutka dolaska djeteta do polaska kući. Pored igre, tu je I ozbiljno učenje , razvoj higijenskih I svih drugih navika tako da je ova manifestacija odlična prilika da svima pokažemo šta to mi radimo”, kazala je Naira Jusufović, direktorica ove ustanove uputivši poziv svim roditeljima, ali I društvenoj zajednici da dođu I podrže ovaj za njih značajan dan.

Osim marljivih priprema za manifestaciju, sa prvim sunčanim danima u ovoj ustanovi posebno se osmišljavaju aktivnosti za srednje I starije grupe. “Trenutno smo u pregovorima da posjetimo školu letenja u Kreševu, da se djeca upoznaju sa jedrilicom, helikopterom I iskreno vjerujem da ćemo to uspjeti I realizovati”, dodala je Jusufović.

Direktorica Ustanove najavljuje I brojne novine, ali I skorašnje aktivnosti za četiri vrtića koja imaju zelenu površinu a sve u cilju boljeg I ljepšeg ambijenta za boravak zeničkih mališana. – I u novoj pedagoškoj godini planiramo I dalje raditi na unapređenju kvalitete rada jer nam je to jako bitno. Predškolski period za svako dijete I roditelje je bitan period za razvoj I sve što propustimo u tom periodu zaista može ostaviti dugoročne posljedice. Moja je namjera nastaviti sa unapređenjem kvalitete kao što su radile I bivše direktorice jer zadovoljno I sretno dijete kao I roditelji je nešto što je najvažnije, kazala je Naira Jusufović, direktorica Javne ustanove Predškolski odgoj I obrazovanje Zenica.

U pet zeničkih vrtića boravi oko 400 mališana. Ova ustanova nudi kvalitetan I školovan kadar, a pored cjelodnevnog boravka nude I poludnevni boravak kao I program “Leptirić” za djecu koja nekoliko puta sedmično po dva sata borave u vrtiću.  (B.D.)