Vrtić „Mala tratinčica“ Zenica: Projekat „Proputuj Svijet sa koferom“

U toku su pripreme za projekt ‘Proputuj Svijet sa koferom’ sa dječijom grupom vrtića „Mala tratinčica“ iz Zenice. Cilj je skupljati razglednice od sada pa do kraja ove godine!

Ovaj projekat pomaže djeci da uče o državama i kontinentima na zabavan i neobičan način.

Djeca će u stvari u naredna tri mjeseca imati priliku da se upoznaju o različitim geografskim obilježjima, kulturnim obilježjima različitih zemalja, različitim tradicijskim vrijednostima koje se odnose na različite države. Nakon toga pozvali smo na slanje razglednica, što je u stvari probudilo ovaj interes. Pozvali smo prije svega korisnike naših usluga, roditelje djece, ali i ostale poznanike unutar naše države i šire, da nam pošalju razglednice iz gradova u kojima se nalaze. U stvari djeca su sve više smještena u jedan virtuelni kontekst, sve više se sadržaja i aktivnosti prezentira virtuelno. Mi smo ih željeli vratiti tom jednom tradicionalnom načinu komunikacije i evo već su počele stizati na našu adresu razglednice iz naše Bosne i Hercegovine a očekujemo uskoro da će to biti i dosta šire“, Delila Ramić, direktorica PPU „Mala Tratinčica“ Zenica.

„Ako ste iz Bosne i Hercegovine, voljeli bismo i od vas dobiti razglednicu. To će nam pomoći da naučimo još ponešto o svojoj državi. Na poleđini razglednice, možete nam napisati nešto zanimljivo o mjestu u kojem se nalazite ili jednostavno poslati pozdrave“, poručuju iz vrtića „Mala Tratinčica“ Zenica. (T.B.)