KK Jumper domaćin dvije zanimljive sportske manifestacije

Košarkaški klub Jumper iz Zenice,od 23.do 25.juna organizuje dvije zanimljive sportske manifestacije. U petak  23.juna od 17 do 22,30 minuta na Kamberovića polju Jumper je organizator 3X3 turnira za muškarce i djevojke.

To je bakset 3X3 koji će se igrati po FIBA pravilima .Radi se o kategoriji U18 za muškarce i djevojke.Za sada je prijavljeno 16 ekipa.Očekujemo pravi spektakl.Osim ekipa iz Zenice učestvovaće ekipe iz Teslića,Travnika, Busovače,Sarajeva ,Tuzle a očekujemo da nam potvrdi učešće i jedna ekipa iz Fojnice.“izjavio je za Zneicainfo.ba, Almir Omerčević, predsjednik košarkaškog kluba Jumper iz Zenice.

Međunarodni košarkaški turnir sa nazviom “Ja sam košarkašica”.Turnir se  održava  već 6. godinu i  pozivnog je  karaktera  . Namijenjen je djevojčicama uzrasta 2012. godište i mlađe, te 2007. godište i mlađe.Osim domačina Jumpera u kategoriji kadetkinja učestvuju :košarkaški klubovi Vodice,Kozara i Roling, dok će se u mini basketu takmičiti:Čelik,Vučice, Teslić,Ilidža i Konjic.

Mislim da moramo da radimo na tome da ovaj turnir postane prepoznatljiv i da narednih godina dovedemo što više ekipa iz vana .Ove godine imamo dvije ekipe iz inostarnstva.Za sada čekamo potrdu još nekih ekipa.Mi ulažemo puno u omladinske selekcije pogotovo mini baske , predpionirke  jer iz tih selekcija možemo da dobijemo kvalitetne igračice za kadetske i juniorske i naravno seniorske kategorije.Ove godine ćemo biti premijer ligaši tako da to njima puno znači.Potrudićemo se da narednih godina bude što više utakmica i što više jakih utakmica, sa ekipama iz inostranstva gdje će oni osjetiti koliko mogu.“izjavio je Vedran Kulalić, trener u košarkaškom klubu Jumper.

Turnir za kadetkinje i mini basket igraju se u Areni Husejin Smajlović.U prvoj utakmici u subotu 24.juna od 10 sati sastaju se Jumper i Vodice.Utakmice za plasman su na program u nedjelju 25.juna od 10 sati.Ulaz je slobodan. (M.P.)