Foto: Sveta misa povodom Uskrsa u Crkvi Svetog Josipa u Zenici

Vjernici Katoličke vjeroispovijesti danas slave Uskrs. Misno slavlje održano je i u Crkvi Svetog Josipa u Zenici.

Ovo je za nas jedna velika radost, svetkovina Kristova uskrsnuća koja je temelj naše vjere i baš danas širom svijeta crkva čita Evanđelje na Uskrsno jutro koje se dogodilo, a to je jedan glagol koji se često ponavlja jeste trčati. Trče žene, trče učenici svi da vide, a grob je prazan. Evo nekako taj glagol trčati stavlja me u razmišljanje baš te radosti, trčimo jer nam se dogovdila velika radost, a to je da je smrt pobjeđena, da grijeh nema više zadnju riječ u našem životu. Znamo da nas grijeh čini slabima, da nas čini nemoćnima, ali više ta smrt nema zadnju riječ u našem životu jer je Krist uskrsnuo i pobjedio smrt. Tako da u toj radosti, evo crkva se raduje, čestita i slavi i evo ne prestaje pjevati zbog ove radosne vijesti spasenja za čovjeka, za Kršćanina”, kazao je don Davor Topić, župnik Župe Svetog Josipa u Zenici.

Don Davor Topić je jutros posjetio i Kazneno-popravno zavod gdje je također sa vjernicima Katoličke vjeroispovijesti koji borave u ovoj ustanovi održano misno slavlje.

Papa Franjo kaže da svaki zatvor treba imati prozor, a taj prozor je nada. U tom duhu radujem se i da sam danas mogao biti s njima i moliti, donijeti im riječ ohrabrenja i utjehe, evo da ima nade za svakog čovjeka”, kazao je Don Topić.

Nakon Svete mise Katolici odlaze svojim domovima gdje nastavlju slaviti ovaj veliki blagdan u krugu porodice i prijatelja. (N. Glibo)