Problem javnog prijevoza na relaciji Peševići – Zenica

0
445

Osam autobusa  “Zenicatransa” isključeno je prošle sedmice iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti. Sve linije nakon toga redovno saobraćaju osim za Peševiće. Već nekoliko dana stanovnici ovog dijela Zenice suočavaju se sa problemom prijevoza.

Kako saznajemo, autobuse je nakon kontrole policija isključila iz saobraćaja i uputila na vanredni tehnički pregled. Autobusi su u garaži i radi se na otklanjanju uočenih nedostataka. Zahid Muračević, mještanin Peševića, navodi da je problem oko redovne linije Peševići – Zenica od ranije, i da su se obraćali Upravi “Zenicatransa”, međutim odgovora konkretnog nisu dobili.

„Uglavnom ispaštaju svi, ima puno bolesnih, djece, svega. Evo ja imam 72 godine, odem pješke u Peševiće i vratim se. Nekom ne odgovara linija, ne saobraća redovno“, kazao je Zahid Muračević, mještanin Peševića.

Neredovan autobuski saobraćaj u selu petnaestak kilometara od centra grada nije jedini problem. Muračević, ističe da su autobusi Zenicatransu već 5 dana u garaži, i da su za djecu iz naselja obezbjedili mini bus.

“Imamo preko 40 penzionera, sve je pretežno bolesno, trebaju doktoru u Crkvice, i od ranije je to problem, autobusa nema, dođes u čaršiju, opremiš se i autobusa nema, čekamo na klupi, da makar jave i kad se pozovu na telefon, ne javljaju se, ističe naš sagovornik.

Uspostava redovne linija Peševići – Zenica, će imati veliki značaj za mještane, djecu osnovnih i srednjih škola, koji svakodnevno putuju na ovoj relaciji, pa se nadamo dugotrajnijem rješavanju prijevoza za ove mještane. (M.I.)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime