“Zmajevi” večeras na Bilinom polju protiv Portugala

Nogometna  reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras  na Bilinom polju igra utakmicu osmog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv selekcije Portugala predvođene Cristianom Ronaldom.

Portugalci su  već obezbjedili plasman na Euro  i favoriti su u večerašnjem duelu.Ipak u našem timu nemaju straha od Portugala.

 “Svako ima svoje planove i mi imamo planove, ali nismo situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Ovo vrijeme provedeno s momcima mogu reći da ćemo dati sve od sebe, imamo čime da se borimo. Momci su pokazali odnos i to je nešto što nam treba”, izjavio  je selektor Savo  Milošević na  press konferenciji.

Selektor je takođe potvrdio da svi moraju  biti i fizički i psihčki spremni u narednim utakmicama ako žele da se nađu na Evropskom prvenstvu.

Kapiten reprezentacije BiH  Edin Džeko je kazao da će on i saigrači dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat uz naglasak da i bh. nacionalni tim ima kvalitet.

“Vidite, jasno je svima da je Portugal favorit , kao što je i bio na početku kvalifikacija. Nismo bili na nivou u ovim kvalifikacijama i ko god prognozira, vjerovat će da će Portugal  dobiti, ali i mi imamo kvalitet. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, pokazati kvalitet koji nas je krasio u Ligi nacija.“ rekao je Džeko

BiH je u dosadašnjih sedam mečeva osvojila devet botova te postigla isto toliko golova i pobijedila u tri meča.“Zmajevi” su  zadnji trening, odradili sinoć u Trening centru NSBiH u Zenici, dok Portugalci trenirali  na “Bilinom polju”.

UtakmicaBiH –Portugal igra se večeras  sa početkom u 20:45. (M.P.)