Košarkašice Jumpera u Areni dočekuju Banoviće

Prvu utakmicu pred domaćom publikom košarkašice zeničkog Jumpera okončale su porazom.Bio je to derbi meč sa Lavovima koji su izgubile sa 62:82.Priliku za povoljan rezultat imaju u susretu 2.kola kada im u goste stiže ekipa RMU Banovića.

Razlika od 20 poena u korist gošći prema mišljenju uprave i stručnog štaba Jumpera nije  bio pravi odnos snaga na terenu.

Prije svega želio bi da se zahvalim našoj vjernoj publici njih oko 500 koji su došli da podrže naš tim.Izostala je pobjeda.Platili smo  danak neiskustvu za naš poprilično mladi tim, koji ima prosjek godina od 20,6 godina .Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da budu naš šesti igrač“, izjavio je danas na pres-konferenciji predsjednik  kluba Almir Omerčević.

Kako tvrde u Jumperu imaju težak raspored  u prvih četiri-pet kola.Potrdudiće se da upišu jednu ili eventualno dvje pobjede što bi za njih bio veliki uspjeh. bi jedna ili dvije pobjede za njih bio ogroman uspjeh.

Mi se trudimo iz utakmice u utakmicu da ispravljamo naše greške .Imali smo malo više želje i izgorili smo u tome.Ušli smo nervozno u tu utakmicu i to je rezultiralo minus 20 poena.Nadamo se da ćemo protiv Banovića izaći puno smirenije i puno bolje ćemo otvoriti utakmicu i nadam se da ćemo biti skoncentrisani u završnici.”izjavio je pomoćni trener Vedran Kulalić.

Jedno od pojačanja u timu Jumpera je Jelena Kapisoda .Optimista je pred subotnji meč.

Ja ne bih nešto dužila.Bit ću kratka i jasna.  Vjerujem u ovaj tim i vjerujem da ćemo sljedeću utakmicu, koja slijedi i koja nam je veliki izazov, izaći na teren i pobijediti” izjavila je  crnogorska košarkašica Jelena Kapisoda.

Utakmica 2.kola prvenstva BiH za košarkašice Jumper- RMU Banovići igra se 14.oktobra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 16 sati. (M.P.)