Utakmica za Premijer ligu BiH

U okviru 22. kola, u Areni Husejin Smajlović rukometaši Škole rukometa Čelik junior ugostit će ekipu Rukometnog kluba “Donji Vakuf”.

Utakmica je od velikog značaja jer će pobjedom zenički rukometaši potvrditi plasman u premijer ligu BiH.

Treći put imamo ovakav press na ovakvu temu. Zadnja utakmica, odlučujuća utakmica za ulazak u Premijer ligu. Ovaj put se nadam ćemo u nedjelju navečer slaviti historijski uspjeh, ulazak Čelik juniora u Premijer ligu. Mislim da imamo preduslove i da smo konačno zreli za taj iskorak i plasman u najelitnije takmičenje“, kazao je Dženan Dedić, predsjednik kluba.

Do premijer lige predstoji još 60-ak minuta bore. Mislim da smo spremni i sazreli da konačno završimo tu priču koju već treću godinu za redom pričamo, kaže Vlado Zeljko, šef stručnog štaba Čelik jniora i dodaje da su tokom sezone imali velikih problema sa povredama, ali da će momci koji su ostali dati sve od sebe.

Znači utakmica protiv Donjeg Vakufa, ekipa koja se nalazi u donjem dijelu tabele, mislim da ne bi trebali imati problema, ali obzirom na prethodne dvije sezone moramo biti oprezni, moramo ući angažovano u utakmicu, odgovorno i  mislim da rezultat ne bi trebao doći u pitanje. Mislim da smo svi to zaslužili“, kazao je Zeljko.

Među igračima vlada veliki optimizam da će u nedjelju savladati Donji Vakuf i izboriti promociju u Premijer ligu.

Treća godina, treća utakmica. Cijela sezona stane u jednu utakmicu. Mislim da je ekipa sazrela i mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ekipa je vrijedno radila, trenirala i vjerujem da nećemo pod pritiskom pasti kao što je to bilo ranije. Pozivam, sve navijače da dođu u nedjelju u Arenu i podrže zeničku priču, zeničku djecu u utakmici za ulazak u Premijer ligu“, kazao je kapiten Anes Suljić.

Ono što mogu reći jeste da je sezona bila duga i naporna i ja se nadam da ćemo u nedjelju pokazati da su ove zadnje dvije utakmice bile slučajnost i kao i kapiten pozivam navijače da posljednji put ove sezone uživaju u rukometnoj predstavi da nam daju podršku i da svi zajedno slavimo ulazak u Premijer ligu“, kaže goluman Džan Čeljo.

Nedjelja, utakmica protiv Donjeg Vakufa, veoma bitna utakmica i ekipa je svjesna važnosti utakmice i spremni smo za utakmicu, imali smo dva kiksa i mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje“, kazao je Kerim Torlaković, povratnik u Čelik junior.

Čelik junior svoj meč za plasman u Premijer ligu igra protv Donjeg Vakufa u nedjelju u Areni Husejin Smajlović od 18 sati. Koliko je važna podrška sa tribina suvišno je i naglašavati. Zato svi u Arenu.(N.G.)