Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa predstavnicima Ragbi saveza BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas predstavnike Ragbi saveza BiH, kojeg su predstavljali predsjednik Saveza Edis Šačirović i Mirza Oruč.

Riječ je o nastupnoj posjeti kojom su predstavnici Ragbi saveza željeli upoznati gradonačelnika o aktivnostima koje planiraju realizovati u narednom periodu.

“Zenica je oduvijek bila kolijevka ragbi sporta na ovim prostorima i u našem gradu se uvijek kvalitetno radilo, što su pratili i rezultati. Gradska uprava uvijek će u skladu sa mogućnostima podržati korisne ideje i projekte, pogotovo one koji će unaprijediti stanje sporta, i već danas je dogovorena određena podrška u smislu nastupa mlade reprezentacije na turniru u Posljkoj i određenih infrastrukturnih projekata, koji će unaprijediti trenažni proces”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Ragbi savez je jedini krovni sportski Savez čije je sjedište u Zenici, čime se potvrđuje status Zenice kao grada ragbija, kazao je ovom prilikom Edis Šačirović, predsjednik RgSBiH.

“Naš je interes da uz ragbi uvijek i promovišemo grad iz kojeg dolazimo i Gradska uprava je prepoznala naše ciljeve. Ovog mjeseca ponovo realizujemo Ragbi kids festival, čiji je nosilac aktivnosti Ragbi klub Čelik, a dobili smo podršku gradonačelnika za njegovu realizaciju. Takođe je dogovorena i finansijska pomoć za nastup U18 selekcije u Poljskoj, te se ovom prilikom zahvaljujemo gradonačelniku na iskazanoj podršci i razumijevanju”, rekao je ovom prilikom Šačirović.