OKK Zenica ostvario veliki uspjeh u protekloj sezoni u omladinskim selekcijama

Omladinski košarkaški klub Zenica ove sezone ima veliki uspjeh u svim uzrasnim kategorijama u kojima se takmiči.

Postali su prvaci Zeničko-dobojskog kantona u svim omladinskim kategorijama, sa pionirskom, kadetskom i juniorskom selekcijom. Sa ovim selekcijama klub će nastupati na završnici federalnog i državnog prvenstva.

“Naše djevojčice pionirke, kadetkinje i juniorke osvojile su prvo mjesto u Ligi mladih Ze-do kantona za ovu sezonu. U ovoj sezoni igrala je i seniorska ekpa A1 ligu te je završila na drugoj poziciji. Naše težište je bilo rad sa mladim kategorijama i napravili smo to što smo napravili i pored ovih takmičenja mi smo ove sezone igrali i žensku omladinsku ligu BiH gdje su se predpionirke, pionirke i kadetkinje plasirale u Super ligu koja je u toku”, kaže Behudin Bajgorić trener i osnivač kluba.

“Mi radimo sa djecom koja kada dođu u klub imamo za cilj da ih afirmišemo, da radimo u dobroj atmosferi, disciplini. Volio bih da svojim djevojčicama i treneru Bajgoriću iskažem čestitke za sve ove rezultate”, kaže Omar Piljug, trener predpionirske selekcije.

“S ponosom i zadovoljstvom danas možemo proslaviti zajednički uspjeh u kantonalnom nivou takmičenja. Mislim da je tim uspjesima doprinio timski duh, zajednička predanost sportu uz dobre trenere. Imala sam priliku da predsatvljam svoju državu u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i to mi je dalo motivaciju za rad i napredovanje”, ističe Amina Smaka, kapitenka seniorske i juniorske selekcije.

“Mogu reći da smo imali veliku želju za pobjedama i to je doprinijelo da imamo toliko pobjeda u Ze-do kantonu. Imala sam čast da predstavljam BiH u kadetskoj selekciji u Crnoj Gori”, dodaje Sajra Muminović, kapitenka kadetske selekcije.

“Mogu reći da smo ovu sezonu vrijedno radile i trenirale što je na kraju dovelo do ovih rezultata, odnosno prvih mjesta u Ze-do kantonu. Također mogu reći da smo pokazali kvalitet i nadam se da ćemo osvojiti još prvih mjesta”, kaže Lena Zeljko.

U dvorani Bilmišće OKK Zenica u subotu je domaćin završnog turnira Sistema “A” za pionirke, a uz domaću ekipu nastupit će Jedinstvo Tuzla i Konjic. Utakmice se se igraju od 10, 12 i 14 sati. (N.G.)