NK Čelik: Održana press konferencija uoči utakmice sa BFK Simm Bau!

Na stadionu Bilino polje je održana press konferencija pred sutrašnju utakmicu (subota, 11. maj) koju Čelik igra sa ekipom Simm Bau s početkom od 17:00 sati.

U jesenjem dijelu sezone, Simm Bau je na Gradskom stadionu u Maglaju slavio pobjedu rezultatom 2:0, a to je bio jedini zvanični susret ove dvije ekipe do sad. Čelik je trenutno 9. na tabeli sa 32 osvojena boda dok je Simm Bau na 4. poziciji sa 37 bodova. Predstavnicima medija su se danas obratili prvotimci „Crno-crvenih“ Kenan Horić i Ali Međuseljac.

,,Nakon skoro osam mjeseci sam se vratio na teren. Htio sam da dam svoj maksimum u Tešnju, nakon mog izlaska je ekipa malo „pala“ te smo izgubili. Kad je u pitanju moje zdravlje, trenutno je sve dobro i nadam se da će u budućnosti biti još bolje”, kazao je Horić te dodao da se bodovi više ne smiju gubiti u nastavku prvenstva.

,,Očekuje nas zahtjevna utakmica, međutim igramo na Bilinom polju i želimo popraviti dojam. Potrebna nam je mirnoća u posjedu i bolja koncentracija u odbrani. Pozivam što više navijača da nam pruže podršku. Imamo mladu ekipu sa dosta oscilacija. Atmosfera je malo poljuljana zbog smrtnog slučaja u porodici našeg Albina Mašića i želimo mu pobjedom pružiti dodatnu podršku”, zaključio je Horić.

,,Jedini cilj nam je pobjeda. Respektujemo protivnika, ali na našem stadionu se uvijek mi za sve pitamo. Moramo ostaviti srce na terenu i ako budemo na svom nivou nećemo imati problema da upišemo nova tri boda. Ovaj rang takmičenja je mnogo jači i svima nam je bio potreban proces navikavanja”, istakao je Međuseljac.

Ulaznice za utakmicu Čelika i Simm Baua možete kupiti već od danas u ugostiteljskim objektima Bonobo, Avanti i Šibica. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu iznosi 7,00KM dok ulaznica za tribinu jug košta 5,00KM.

Izvor: NK Čelik