Duvnjak zadovoljan pripremnim periodom, očekuje zapaženu ulogu Čelika u Prvoj ligi FBiH

Prijateljskom utakmicom protiv FK Laktaši, člana Prve lige RS-a nogometaši Čelika okončali su odigravanje kontrolnih utakmica u sklopu priprema za narednu takmičarsku sezonu.

Izbaranici trenera Armina Duvnjaka ovu utakmicu riješili su u svoju korist sa 3:2. Golove za Čelik postigli su:Karalića i dva gola  Mašić. Za Laktaše su pogađali:Hadžić i Šikanić Bila je ovo peta pripremna utakmica.Dvije pobjede, dva remija i jedan poraz rezime su pripremnog perioda.

“Po meni pripreme su završene maksimalno ozbiljno i uspješno. Mislim da smo napravili jednu ozbiljnu ekipu. U narednih sedam dana još nadam se da ćemo “utegnuti” ekipu. Pošto je dosta novih igrača tu trebaće nam još neki dodatni period za uigravanje. Vjerujem da ćemo igrati zapaženu ulogu u Prvoj ligi Federacije BiH”, izjavio je za  Zenicainfo.ba šef Stručnog štaba NK Čelik, Armin Duvnjak.

Čelik će u prvom kolu 1. lige FBiH narednog vikenda gostovati u Olovu kod domaće Stupčanice.

“Radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ligi Federacije BiH.Poznajemo dosta dobro ekipu Stupčanice I mislim da će biti jedna odlična  utakmica u Olovu. Imamo još osam dana do te utakmice da izanaliziramo protivnika i naše dobre i loše strane. Cilj nam je da odigramo jednu odličnu utakmicu. Sigurno da ćemo ići na pobjedu i nadam se das će igrači odgovoriti zadatku na najbolji mogući način”, optimista je tehniko Armin Duvnjak.

U narednoj sezoni uz igrače koji su izborili plasman u viši rang nova imena na Bilinom polju su: Anes Mašić, Hamza Bornja, Adnan Hrelja, Talha Tabaković, Kenan Horić, Ajdin Šarić, Faris Bajramović, Faruk Piljug, Kenan Bajramović i Kenan Šarić. (M.P.)