Aktivno u KBV Isak-Ze: U toku pripreme za treći memorijal “Husein Selimović-Musa”

Ni u vrijeme ljetnih vrelih dana u klubu borilačkih vještina „Isak –Ze“ iz Zenice  nema pauze.

Sredinom jula trojica mladih kick boxsera upisali su svoje prve profesionalne mečeve. U Švicarskoj su nastupali:Bakir Baručija, Adnan Alić i Allem Merdan. U klubu su zadovoljni njihovim nastupom. Zabilježili su jednu pobjedu i dva poraza. Posljednja dva mjeseca intezivno traju i pripreme za Treći memorijalni turnir u kick boxingu „Husein Selimović-Musa“ koji će se ove godine održati 18. avgusta u zeničkoj Areni.

„Pripreme za turnir teku dobro. Mi smo već dva mjeseca u pripremama. Očekuje nas spektakl u gradskoj Areni. Planiramo 12 borbi. Dolaze nam regionalni borci, imamo najbolje borce iz BiH i regiona. Dolaze nam borci iz Slovenije, Hrvatske, tako da očekujemo dobre borbe. Pozvao bih sve ljubitelje kick boxa da dođu u Arenu  i da uživaju u borbama“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u klubu borilačkih vjetšina Isak-Ze .

Zenički Isak-Ze predstavljat će trojica boraca: Bakir Baručija, Almir Nesim i Adnan Alić.

Nakon memorijala Husein Selimović dvojica zeničkih boraca Allem Merdan i Ervin Alajbegović, predvođeni trenerom kickboxing reprezentacije BiH Mersedom Mulićem nastupiće na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Istanbulu od 25. avgusta do 3. septembra.

„Na sjednici saveza dobio sam poziv da kao trener juniorske reprezentacije predvodim naš tim na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Nastupiće i naša dva takmičara. To su vrlo mladi i perspektivni borci od kojih očekujemo medalje“, optimista je Mersed Mulić.

Treći memorijalni turnir u kick boxingu Husein Selimović-Musa održaće se 18. avgusta sa početkom u 20 sati. (M.P.)