Zlatne medalje za Sumeju i Merjem iz KK Prefekt Zenica

Karate klub Perfekt Zenica, kako saopštavaju, u subotu, 03. juna učestvovao je na 22. Internacionalnom festivalu karatea “Novogradski dani 2023” u Sarajevu, čiji je organizator bio KK Novi Grad Sarajevo.

Turnir je okupio 360 takmičara sa 420 prijava iz 43 kluba iz Hrvatske i BiH, a KK Perfekt je učestvovao sa dvije takmičarke i ukupno su osvojili 4 medalje:

Sumeja Macanović, prvo mjesto i zlato u katama 10 godina žuti, gdje je ostvarila 4 ubjedljive pobjede, dok je u starijoj kategoriji zabilježila dvije pobjede i osvojila treće mjesto i bronzu 11+ godina žuti, te Merjem Bošnjak, prvo mjesto i zlato u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg, gdje je ostvarila dvije pobjede, dok je u starijoj kategoriji 11 godina 44+ kg ostvarila jednu pobjedu i osvojila treće mjesto i bronzu.

Djevojčice su pokazale zapažen nivo uvježbanosti karate tehnika i kata, kao i veliku hrabrost i borbenost u borbama.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima i pripremama za turnir idući vikend u Sarajevu na PERFEKT GLORY-u, zatim u Bugojnu, a slijedi i organizacija DRUGO KOLO ZDK KARATE LIGE u Zenici, saopštavaju iz KK Perfekt Zenica.