Jedanaesti malonogometni Božićni turnir biće održan 29. decembra u Gradskoj areni Zenica

Tradicionalni 11. malonogometni Božićni turnir “Zeničkih župa 2018” biće održan  29. decembra u Gradskoj areni Zenica. Organizator turnira je Koordinacija  hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice.

„Turnir je postao tradicionalan i prepoznat je u gradu Zenica kao jedna kvalitetna sportska manifestacija.Cilj je da se okupimo i da se družimo u vrijeme Božićnih blagdana. Ja bih pozvao sve Zeničane da dođu u Arenu da se družimo te da uz sport i muziku provedemo jedan dan. Ulaz će biti besplatan“, izjavio je Zdenko Kolak, član Organizacijskog odbora turnira .

Na turniru će učestvovati  pet  zeničkih župa: Čajdraš, Crkvice, Klopče, Sveti Ilija i Sveti Josip i ekipa sastavljena od igrača iz dijaspore. U revijalnom dijelu nastupiće djeca iz Katoličkog školskog centra Sveti Pavao i djeca iz zeničkih župa.

Svečano otvaranje turnira je u 11 sati. Organizator je za tri prvoplasirane ekipe obezbjedio diplome i pehare, a biće dodijeljena i priznanja za najboljeg golmana, igrača turnira i strijelca turnira. Susret za treće mjesto igra se od  15 sati dok je finale od 15 sati i 30 minuta. Ulaz je besplatan.

Iz Organizacijskog odbora pozivaju sve Zeničane na druženje i blagdansko slavlje u Areni Zenica. (M.P.)