U Zenici održana 65. glavna skupština HKD Napredak

U Zenici je u subotu održana 65. glavna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Zastupnici su, uz izvještaje o radu, razmatrali aktuelnu problematiku u djelovanju Društva, pri čemu je ovogodišnja tema Skupštine bilo volonterstvo.

Učesnicima skupštine, među ostalim, obratili su se gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i predsjednik HKD Napredak, Franjo Topić.

“Mi proživljavamo i ovu tranziciju, naravno tranziciju i u glavama, i mnogi ljudi su onda sa silnom propagandom, stalno više i više – profit je, nažalost, jedina prava kategorija. Mislim da postoji pretjerani konzumerizam i znam da ovo nije popularno govoriti, ali mislim da treba više umjerenosti”, poručio je prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak.

“Napredak, u više od 100 godina svoje tradicije, uvijek je iznalazio rješenja da bude veći, jači i bolji “, istakao je Nikola Čiča, dopredsjednik HKD Napredak.

Po odluci Glavne skupštine, sveci zaštinici Hrvatskog kulturnog društva Napretka su službeno apostoli Ćiril i Metodije. ( Š.B.)