Sutra derbi KŽK Čelik BH Telekom- KK Lavovi

U vikendu koji je pred nama igraju se utakmice 13. kola prvenstva BiH za košarkašice.Košarkašice zeničkog Čelik BH Telekom u derbiju kola ugostiće ekipu Lavovi iz Brčkog.

U prošlom kolu brčanke su pobjedile mlađeg zeničkog ligaša ekipu Jumpera sa minimalnom razlikom 58:57, dok je Čelik bio ubjedljiv protiv Jedinstva sa 83:66.Ova dva tima dijeli jedno mjesto na tabeli. Čelik je na omjeru od 10 pobjeda i 2 poraza, treće mjesto na tabeli sa 22 boda.Gošće su  na omjeru od 11 pobjeda, 1 poraz,i druge su  na tabeli sa 23 boda.

U goste nam dolazi ekipa sa odličnim igračicama , pogotovo sa strankinjama na pozicijama jedan , tri i četiri.Ekipa koja svih četrdeset minuta igra vrlo agresivno i kvalitetno tako da oni sigurno imaju i ambicije da ostavre još jednu pobjedu.Mi smo u predhodnom periodu imali dosta povreda i bolesti .U narednom periodu očekujem da se i te stvari promjene.Imamo ambicije da pobjedimo , dobro smo se spremili .Eventualna pobjeda bi nas kroz naredni dio prvebstva približila drugoj poziciji.“naglasila je na današnjoj press konferenciji Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik BH Telekom.

Zbog povrede van terena je dugo bila košarkašica Amna Isaković.Vraća se u formu čime  timu donosi  kvalitet više.

Mislim da sam kroz trenažni proces došla na neki nivo koji trenerica i ekipa očekuju od mene.Imamo veliku ambiciju da pobjedimo i da se revanširamo za poraz iz prvog dijela lige.Prednost nam je naš domaći teren i to što imamo naše navijače.Ovom prilikom bih voljela da pozovem da publika bude naš šesti igrač.“kazala  je Amna Isaković

Utakmica 13.kola prvenstva BiH za košarkašice Čelik BH Telecom – Lavovi igra se sutra 27.januara u Areni od 20 sati.Drugi zenički ligaš, KK Jumper, gostuje kod ekipe ŽKK RMU Banovići. Ovaj susret  će se igrati u ponedeljak 29.januara.