Zenica domaćin Državnog prvenstva u karateu za mlade

Karate klub Čelik domaćin je državnog prvenstva za mlađe uzraste. Više od 700 takmičara iz cijele BiH došlo je danas u Zenici u nadi da će postati najbolji u svojoj kategoriji. Kao i Federalno, tako je i ovo današnje prvenstvo otvorio Gradonačelnik Fuad Kasumović.

Fuad Kasumovic

 

 

 

 

 

Grad Zenica ima sve predispozicije za održavanje ovakvih događaja, imamo najbolju dvoranu u državni. Grad Zenica milionske iznose izdavaja godišnje za razvoj sporta. Milina je vidjeti ovu djecu iz svih gradova Bosne i Hercegovine koji se bore na ovom državnom prvenstvu. Čestitam organizatoru Krate klubu Čelik na organizaciji”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Zbog dobre organizacije prethodnih takmičenja, karate klub Čelik je dobio povjerenje da organizuje još jedno prestižno državno takmičenje.

Danas je oko 800 takmičara, malo manje od očekivanog, ali treneri biraju najbolje za prvenstvo države. Organizacija je na vrhunskom nivou i nadam se da ćemo i mi osvojiti neku medalju i ostvariti plasman Tursku”, kaže Mario Zakić iz Karate kluba Čelik. (N. Glibo)