Čelik Junior slavio u gradskom derbiju

Gradskim derbi susretom između ŠR Čelik Junior i Čelika spuštena je zavjesa na prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH.

U utakmici za prestiž, pobjedio je Čelik Junior sa 31:23. Uprava ŠR Čelik Junior samo za ovu utakmicu pojačala se za dvojicu igrača: Bojana Burazora i  Dragana Martinovića. Upravo ova dvojka, uz raspoloženog  Edina Bajramovića, bili su prevaga za trijumf mlađeg zeničkog ligaša.

Prvih trideset minuta proteklo je u izjednačenoj igri. Igralo se gol za gol. U finišu prvog dijela serija od tri gola domaćinu je donijela prednost od 14:11. Kod Čelika u prvom dijelu posebno se istakao odlični golman Polić sa 10 odbrana.

U nastavku Čelik Junior u 42. minuti sa dva gola Omera Suljića ima plus 5, bilo je  20:15. Stariji zenički ligaš do kraja utakmice uspio je smanjiti samo na minus tri gola, kod rezultata 21:18 pogodio je Mehić. Finiš u znaku domaćina za konačnih 31:23.

Kod domaćina Martinović i Burazor postigli su po 4 gola. Bajramović je upisao 6, a Suljić 7 golova.

Kod Čelika Omerović, Biogradlija i Ajanović upisali su po 3 gola. Aldin Begagić je postigao 4, a Muslić 7 golova.

Jesenji dio lige Čelik Junior je završio na trećem mjestu sa omjerom10:2 i sa 30 bodova. Čelik je četvrti sa omjerom 9:3 i 27 bodova.

Oba ligaša su praktično obezbjedili mjesto u zajedničkoj Federalnoj ligi koja starta naredne godine.

Tako će zenička publika i u narednoj sezoni 2019/20 gledati Federalnu ligu .

Za veće domete oba tima trebaju više kvalitetnih igrača, dublji džep, bolju saradnju i više zajedništva.

/M.Pripoljac/