Uspješna sezona Atletskog kluba Zenica

Atletski klub Zenica ovogodišnju sezonu okončao je veoma uspješno. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima zenički atletičari ponovo su bili među najboljima.

Potvrđena je titula ekipnog prvaka BIH u seniorskoj konkurenciji, dok je pet takmičara učestvovalo na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Kako bi se što bolje spremili za narednu sezonu, uprava Atletskog kluba Zenica, početkom januara svake godine organizuje zimske pripreme.

„Duži niz godina Makarska je naša stalna baza za zimske pripreme zbog klimatskih uslova koji su znatno pogodniji nego kod nas. Naši atletičari će pripreme raditi širom evrope i svijeta. Dejan Mileusnić je u Americi gdje će ostati do marta. Mesud Pezer nakon dvomjesečnih priprema u Švedskoj odlazi mjesec dana u Beograd. Amel Tuka uskoro putuje u svoju stalnu bazu u Italiji. I ostali mlađi atletičari i atletičarke će biti obuhvaćeni zimskim pripremama“, izajvio je trener i generalni sekkretar atletskog kluba Zenica, Aziz Kevelj.

U stalnoj bazi u Makarskoj već se nalaze dvojica atletičara: Faris Kobilica i Abedin Mujezinović. Treneri Mehmed Skender i Miroslav Ubiparip sa svojim takmičarima planiraju odlazak takođe u Makarsku. Na spisku su: Hamza Alić, Mediha Salkić i Mesud Selimović. Zimske pripreme će obaviti i Sedin Heco, Eldar Dautović, Amila Kahriman. Trener Elvir Krehmić sprema poseban plan priprema za mladog i perspektivnog atletičara Maida Redžića, koji će takođe boraviti na moru .(M.Pripoljac)