RK Čelik počeo pripreme: Cilj je plasman u Premijer ligu BiH

Rukometaši Čelika zvanično su počeli sa pripremama za narednu sezonu.

Cilj koji je postavljen pred igrače i stručni štab je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kako bi ostvarili zacrtano Uprava kluba je angažovala četvoricu pojačanja i to Jasmina Omerovića iz Maglaja, te Rijada Polića, Eldara Mehića i Harisa Muhića koji dolaze iz Krivaje.

– Još na kraju prošle sezone Upravni odbor je postavio cilj povratak u Premijer ligu, dosnosno, osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije. Doveli smo četiri pojačanja, ali plan koji je dogovoren sa stručnim štabom nije ispunjen jer nismo doveli igrača u bekovskoj liniji i taj konurs ostaje otvoren. Ukoliko dovedemo tog igrača kompletirat ćemo tim i upustiti se sa Slobodom i Krivajom u borbu za prvo mjesto, kaže predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Do 15. septembra kada počinje takmičenje u Prvoj ligi Federacije rukometaši Čelika će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, a prvog i drugog septembra klub će organizovati memorijalni turnir „Zaim Kobilica“. Učešće su do sada potvrdili Eurofarm iz Makedonije, Vogošća, Iskra i Čelik.

Kao uvod u današnje obraćanje javnosti, održana je mala svečanost na kojoj je predsjednik Pane Škrbić uručio prigodan poklon prvotimcu Adiju Pašaliću kojem je sutra rođendan.   (N.G.)