Grad Zenica i N/FS BiH potpisali Sporazum o održavanju i korištenju stadiona Bilino polje

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni sekretar Nogometnog/ Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković potpisali su Sporazum o unapređenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona Bilino polje u Zenici.

Ovim Sporazumom dogovorili su principe budućeg korištenja stadiona za potrebe nogometnih/fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine u narednih osam godina, odnosno pet utakmica u toku jedne kalendarske godine.

Kako je poznato, gradonačelnik Kasumović je početkom 2018. godine uputio Pismo namjere N/FS BiH u kojem je istakao, kako je Grad Zenica spreman učiniti maksimalne napore kako bi se utakmice nogometne/fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednom periodu igrale na stadionu Bilino polje. Tom prilikom Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH predloženo je da stadion Bilino polje proglasi “Nacionalnim stadionom”, odnosno objektom od nacionalnog interesa.

“Između građana Zenice i reprezentacije BiH je neraskidiva veza, saradnja između Gradske uprave i N/FS BiH uvijek je bila na visokom nivou. Vjerujemo da će se na Bilinom polju u budućnosti igrati istorijske utakmice iz kojih će BiH izlaziti kao pobjednik”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ranije su gradonačelnik i rukovodstvo N/FS BiH razgovarali o rekonstrukciji tribina i drugih pratećih sadržaja na stadionu s ciljem stvaranja optimalnih uslova za odigravanje međunarodnih reprezentativnih utakmica u srcu BiH. (zenica.ba)