U Zenici sedam biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme

0
1271

Gradska izborna komisija Zenica, na čijem će se području glasanje za današnje Opće izbore 2018. godine moći obaviti na 141 redovnom biračkom mjestu, te jednom mjestu za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, nije u sedam sati otvorila sva svoja birališta.

Još prikupljamo podatke sa terena, ali zasad imamo informacije da sedam mjesta nije na vrijeme otvoreno, ali očekujemo da ćemo ih otvoriti u narednih pola sata jer je riječ samo o sitnim tehničkim propustima“, kazao je tokom gostovanja u našem studiju Selver Keleštura, predsjednik Gradske izborne komisije .

Za ovogodišnje Opće izbore registrovano je 141 redovno biračko mjesto, uz jedno mjesto za glasanje u odsustvu i mjesto za izdavanje nepotvrđenih glasačkih listića. Na biračkom spisku evidentirano je 101. 880 birača. Za našu izbornu jedinicu ovjerena su 34 politička subjekta, među kojima je sedam koalicija i jedan nezavisni kandidat, potvrdio je Keleštura .
Četiri mobilna tima omogućit će glasanje za 370 birača smještenih na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, zatim 300 u Domu penzionera Zenica, i Domu penzionera sa stacionarom ZDK, te još 80 građana na različitim destinacijama, a koji su to pravo stekli zbog bolesti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime