Gužve na granicama i putevima ka izletištima

Nakon jutarnje magle i mjestimično smanjene vidljivosti u kotlinama i uz riječne tokove očekuje nas topao augustovski dan i gužve na putevima u našoj zemlji.

Kako javljaju iz Bosanskohercegovačkog auto-­­­moto kluba pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Doljani, Gabela Polje, Neum 2, Ivanica, Zupci i Deleuša, kao i u oba smjera na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na putevima u BiH, a posebno ka lokalnim izletištima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.