Savez i Udruženje penzionera rame uz rame u kampanji pred izbore

Danas je na inicijativu Kantonalnog odbora Stranke penzionera/umirovljenika BiH ZDK, u prostorijama Udruženja penzionera Grada Zenice, održan zajednički sastanak predsjednika KO SP/U BiH ZDK i predsjednika Saveza udruženja penzionera ZDK, na kojem su još učestvovali predsjednici GO SP/U BiH Zenica i Udruženja penzionera grada Zenica.

Tema sastanka su bili sve učestaliji i otvoreniji istupi pojedinih političkih stranaka u kojima se ponovo tobože “bore” ili obećavaju borbu za penzionersku populaciju sa vjerovatnom namjerom da kao uvijek pred izbore praznim i lažnim obećanjima privuku glasače.

Učesnici sastanka su se usaglasili i zauzeli jedinstven i jasan stav da Stranka penzionera i Udruženje penzionera na svim nivoima organizovanja trebaju biti rame uz rame u predstojećoj političkoj borbi za prava penzionera.

Svjesni činjenice da samo tako mogu značajnije uticati na donošenje svih zakonskih rješenja i rješavanja problematike penzionera, na ovom sastanku je dogovoreno i jasno poručeno svim sadašnjim i budućim penzionerima da je jedino Stranka penzionera/umirovljenika BiH iskrena u svojim obećanjima i namjerama rješavanja statusnih pitanja penzionera, kao i ostalih socijalno ugroženih kategorija stanovnika.

Predsjednik kantonalnog Saveza udruženja penzionera, Mustafa Trakić, poručio je u svoje ime i u ime Saveza udruženja penzionera ZDK, da su oni za svaki vid saradnje i podrške te da su u svako vrijeme na raspolaganju Stranci.

Ovom prilikom pozivam sve penzionere a pogotovo apelujem na penzionere u ZDK da se konačno odrede i učlane u SP/U BiH, da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Stranku penzionera.

Jedini pravi put i način da pomognemo sami sebi i da aktivno kreiramo sudbinu naše populacije je ulazak u zakonodavnu i izvršnu vlast kroz matičnu stranku SP/U BiH”, istakao je Trakić.

Za naredni period dogovoreni su češći susreti rukovodstva stranke i udruženja, a sve u cilju osiguranja uslova za život penzionera dostojan čovjeka.

Očekujemo i od ostalih kantonalnih organizacija i saveza udruženja penzionera da poučeni našim primjerom trasiraju put do ostvarenja zajedničkih nam ciljeva.

Predsjednik KO SP/U ZDK, Hidajet Humić