Kantonalna uprava ZDK obilježila Dan civilne zaštite

Povodom prvog marta Dana Civilne zaštite, Kantonalna uprava Zeničko-dobojskog kantona organizovala je svečanost na kojoj su sumirani rezultati rada, te dodjeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

Priznanja su dodjeljena za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

S obzirom da u proteklih godinu dana nismo imali prirodnih nesreća taj period smo iskoristili da ojačamo strukture zaštite i spašavanja, te da provodimo obuke i opremanje. U protekloj godini imali smo pet takvih obuka za različite službe. Na taj načim htjeli smo da podignemo našu obučenost i gotovost, a također u prošloj godini izdvojili smo značajna sredstva za opremanje općinskih službi, ali i kantonalne službe, – kazao je direktor Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Pismene pohvale ovom prilikom dobili su:

Džavid Aličić, Načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK, Ferid Mujčić, DVD Breza, Senahid Ibrahimović, DVD Olovo, Merisa Kaljanac, CZ Olovo, Arif Mujkanović i Enes Arifagić, Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj, Dobrovoljo vatrogasno društvo Doboj Jug.

Pismenim zahvalnicama nagrađeni su:

Sportsko-rekreativni klub Bosna Zenica, članice Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, te sa visina iz Zavidovića i to Udruženje rafting klub Krivaja i  Sportski i naučno-istraživački klub Atom. (Nedžad Glibo)