Postavljene elektronske brave u OŠ “Vladimir Nazor” Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

U cilju stvaranja još sigurnijeg okruženja u zeničkoj Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ na ulaznim vratima škole postavljene su elektronske brave.

Pred završetak prošle školske godine Vijeće roditelja i Vijeće učenika naše škole predložilo je da se učini nešto po pitanju sigurnosti u našoj školi, a jedna od mjera je i preventivna mjera postavljanja elektronskih brava sa kartima, koje smo od ove školske godine uveli“, kaže direktor ove škole Mirnes Varupa.

Vrijednost ovog projekta je preko 1.500 KM, što je finansirala škola iz vlastitih sredstava.

Elektronske brave postavljene su na četiri ulaza u objekte naše škole i sada ih samo naši uposlenici mogu otvoriti uz pomoć i na taj način se osigurava veća zaštita učenika i prosvjetnih radnika od eventualnih nepredviđenih situacija, te je sigurnost učenika u školi znatno bolja nego prije“, navodi direktor OŠ „Vladimir Nazor“ u Zenici, napominjući da su na planu obezbjeđenja većeg stepena sigurnosti u proteklom periodu realizovali i edukacije učenika i njihovih roditelja, kako bi stvorili okruženje u kojem će se odgojno-obrazovni proces moći odvijati na najbolji mogući način u ovoj školi. (V. J.)

FOTO: Zenicainfo.ba