Uručena oprema Službi medicinske pomoći

Na platou zgrade J.U. “Dom zdravlja“ Zenica je izvršena primopredaja medicinske opreme Službi hitne medicinske pomoći.

Na prijedlog Službe civilne zaštite, Štab civilne zaštite je donio Odluku o nabavci medicinske opreme za potrebe Službe medicinske pomoći koja djeluje u okviru J.U. „Dom zdravlja „ Zenica, a radi se o dvije kardiološke stolice i dva samoutovarna nosila. Vrijednost nabavljene opreme je 29.996,46 KM.

“ J.U. “Dom zdravlja“ Zenica je jedna od osam službi zaštite i spašavanja formiranih na području Grada Zenica pri pravnim licima. Cilj nam je da svaka služba zaštite i spašavanja bude opremljena adekvatnim materijalno-tehničkim sredstvima, koje će moći koristiti u slučaju nastanka prirodne i druge nesreće, odnosno kada se ukaže potreba za zaštitu stanovništva. Želio bih se zahvaliti Štabu civilne zaštite Grada Zenica, koji podržava rad Službe civilne zaštite u jačanje sistema zaštite i spašavanja na području našeg grada. Naša je i zakonska obaveza da i ovu strukturu civilne zaštite adekvatno opremimo”, kaže Muamer Kovač, pomoćnik gradonačelnika civilne zaštite.

U ime J.U. “Dom zdravlja“ Zenica opremu je primila glavna medicinska sestra Vernesa Šarić, koja se tom prilikom zahvalila Gradskoj upravi i Službi civilne zaštite na nabavljenoj opremi, te je kazala da se radi o najsavremenoj opremi i da će oprema biti u funkciji pružanja zdravstvenih usluga koje provodi Služba hitne medicinske pomoći u Gradu Zenica u toku obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Službe civilne zaštite je planira u tekućoj godini kao i budućem periodu izvršiti nabavku dodatnih materijalno-tehničkih sredstava, a sve u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja na području Grada Zenica.