Miroslav Benicky dolazi u službenu posjetu Rukometnom klubu Čelik

Miroslav Benicky

U utorak 27. juna u službenu posjetu RK Čeliku, članu Premijer lige BiH, dolazi generalni direktor RK Celja iz Slovenije Miroslav Benicky radi dogovora o prvom gostovanju Slovenaca u Zenici, 12. i 13. avgusta ove godine.

Benicky će se sastati sa predsjednikom Rukometnog kluba Čelik, Panetom Škrbićem, a razgovaraće se o saradnji dva kluba iz dvije prijateljske države, posebno o detaljima gostovanja RK Celja u Zenici.

,,RK Celje je dvostruki prvak Slovenije (osvojio i ove godine duplu krunu – i Kup i prvenstvo države), a od ranije je i evropski šampion u rukometu. U septembru RK Celje ponovo igra Ligu prvaka. Radujemo se dolasku RK Celja u Zenicu i čast nam je da ugostimo ekipu ovog rukome-tnog velikana. Želimo da sa RK Celjem ostvarimo dugoročnu sportsku, prijateljsku i poslovnu saradnju’’, izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Pane Škrbić

Na sastanku u Zenici predsjednik RK Čelika Pane Škrbić i generani direktor RK Celja Miroslav Benicky će kako je planirano potpisati definitivan protokol o prvom gostovanju renomirane ekipe RK Celja u Zenici. Za gostovanje ovog jednog od najboljih evropskih rukometnih klubova u Zenici vlada veliko inteesovanje među ljubiteljima rukometa i sporta, pa se očekuje rekordna posjeta susretu RK Čelik – RK Celje u Gradskoj arena Zenica. Takođe, 12. i 13. avgusta će biti održan tradicionalni, 10. po redu, Međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica, posvećen toj legendi zeničkog, bh. i italijanskog rukometa.

Biće to praznik rukometa u Zenici i okruženju. Na ovaj način ćemo proslaviti povratak RK Čelika u Premijer ligu BiH i 73 godine postojanja našeg kluba. Ističemo da za ekipu slovenačkog prvaka igraju i članovi BH reprezentacije Amir Muhović i Luka Perić’’, kaže na kraju Pane Škrbić.