Otvorena ljetna sezona na gradskim bazenima u Zenici

Spas od vrelih ljetnih dana Zeničani će i ove godine moći potražiti na gradskim bazenima u Crkvicama, koji i ove godine nude niz sadržaja za sve generacije. Danas i zvanično, sezona kupanja je otvorena.

“Zadovoljstvo mi je da imamo danas čast otvoriti zeničke bazene. Danas je besplatan dan za kupanje pod pokroviteljstvom gradonačelnika Fuada Kasumovića i  Gradske uprave. Ono što naše građane očekuje tokom ove ljetne sezone su bogati kuturni i sportski sadržaji”, kazao je Nedima Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi i otvorenim bazenima u Crkvicama. Talić najavljuje niz sportskih sadržaja i ove godine, kazavši da je već jutros jedna škola plivanja počela sa radom.

Prema riječima Talića i ove godine, kao i prethodnih, cijene ulaznica ostaju iste, odnosno dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje četiri, a za djecu do 15 godina dvije marke. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od dvije i jednu marku za djecu.

U Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica u sklopu kojeg posluju i zenički bazeni, nadaju se da će i ove godine ponoviti uspjeh iz prethodnih, kada je u pitanju broj posjetilaca. A da posjetilaca ne manjka, uvjerili smo se i danas. Na zeničke bazene pristigli su prvi kupači.

“Jedva smo čekali da se otvore bazeni. Provodimo vrijeme sa društvom i svake godine nas iznenade sa novim poboljšanjima”, kaže Demir Horić. Ništa manje nije zadovoljan ni Damir Muranović koji kaže da rado svoje slobodno vrijeme provodi na bazenima.

Na samom otvorenju ljetne sezone na zeničkim gradskim bazenima za posjetioce je danas uz besplatan ulaz  priređen mini koncert na kojem će se predstaviti zeničke grupe AMA GAMA i Alen Šojko. Organizatori polažu velike nade i u ovu sezonu, jer kako  ističu tome bi trebali doprinijeti sadržaji koji će zasigurno uljepšati boravak svim posjetiocima na bazenima u Crkvicama. (M.H.)