6. Festival izviđačke pjesme: Izviđači regiona iz Zenice poslali poruku ljubavi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interetnička aktivnost „Festival izviđačke pjesme“ u okviru projekta „Simply Friends / Jednostavno Prijatelji“, podržane od Ambasade SAD-a u BiH, te Gradova Zenica i Prijedor, održana je u subotu u prepunoj sali BNP Zenica.

– 14 novih autorskih pjesama u takmičarskom dijelu, 4 pjesme u revijalnom dijelu su novi hitovi ljubavi i drugarstva, koje su izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali cijelom svijetu. Oko 50 malih i velikih izvođača, pred oko 430 gostiju iz cijelog regiona, nam je priredilo jednu zaista magičnu noć, navode organizatori festivala.

Diplome i trofej najboljim uručili su Sumea Mujkanović, ispred gradske uprave Grada Zenice, Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača grada Zenica, Zekerijah Avdić, direktor Festivala, a najbolji su bili:

Najbolja izvedba:
Uma Mešinović za pjesmu „San šareni“.

Najbolja kompozicija: Ljubav izviđačka
Tekst: Edin Begović
Muzika i aranžman: Alen Ruvić
Izvođač: Hana Bajramović

Čestitke cijelom osoblju  festivala i svim izvođačima koji su protekla dva mjeseca uložili svoje slobodno vrijeme i 928 volonterskih sati,  kako bi naše povezivanje kroz vršnjačku edukaciju i interetničke kampove bilo predstavljeno na najbolji mogući način.
Vidimo se na narednoj aktivnosti projekta, Interetničkom zimskom kampu mladih u Republici Srpskoj  koji će se održati na Kozari od 14 do 18. januara 2019. Godine, poručuju iz direkcije Festivala.