Završen program sjećanja na poginule pripadnike HVO-a

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom za duše umrlih i poginulih pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane Zenica, danas je na groblju „Sveti križ“ u Gornjoj Zenici obilježen blagdan „Svi sveti“ i „Dušni dan“.

“Ovo je tradicija da se na ovakav način sjećamo naših umrlih, a posebice poginulih branitelja. Naša trajna zadaća je da se sjećamo naših branitelja koji su dali najviše što se može dati, a to je život”, kazao je Franjo Ramljak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a Zenica.

“Tokom ovih blagdana mi dolazimo na njihove grobove i na taj način ne dopuštamo da oni padnu u zaborav. Cijenimo žrtvu koju su oni podnijeli, jer sam Isus Krist kaže da nema veće ljubavi nego dati život za prijatelje svoje. Dolaskom na spomen obilježja mi dopuštamo da oni i dalje žive među nama”, poručio je velečasni Vladimir Franjić, župnik Župe Svetoga Josipa u Zenici.
Na ovaj način završen je program trodnevnog obilježavanja ova dva blagdana, a koji su upriličile Udruge proistekle iz Domovinskog rata Zenica.(N.Glibo)