Ansamblu SARTR-a sutra dodjela nagrada Festivala bh. drame Zenica

Publika Sarajevskog ratnog teatra posljednji put u ovoj sezoni imat će priliku sutra pogledati višestruko nagrađivanu predstavu “Jedvanosimsoboakalomistobo”, za koju tekst potpisuju Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave.

Nakon izvedbe predstave, predstavnici 17. festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica, direktor Hazim Begagić i dramaturg Hasan Džafić uručit će na sceni SARTR-a nagrade umjetničkom ansamblu predstave – glavnu nagradu Festivala za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju režiju Alešu Kurtu, specijalnu nagradu Stručnog žirija za kolektivnu igru, nagradu za najbolju predstavu u cjelini žirija publike i nagradu za najbolju scensku muziku – Damiru Nevesinjcu i Basheskiji.

Također, predstava “Jedvanosimsoboakalomistobo” osvojila je nagrade i na 15. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2018”: Velika liska, grand pri Festivala za najbolju predstavu u cjelini, Velika liska/plaketa Ahmet Obradović – nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Alešu Kurtu za magičnu, kreativnu, lucidnu režiju koja agresivno, a poetično analizira vrijeme u kojem živimo.

Velika liska za najbolju glumicu Festivala dodijeljena je Maji Salkić, a za najboljeg glumca Festivala Davoru Sabi. Predstava je osvojila i specijalnu nagradu – Velika liska za informativnu, kreativnu i umjetničku programsku knjižicu predstave, saopćeno je iz SARTR-a.

Izvor: FENA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime