Ministar obrazovanja ZDK podržao Projekat „Socijalizacija s pravom”

0
699

Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona sastao se s predstavnicima PH International, direktoricom Nedžadom Faginović, program menagerom, Renée Berrian i koordinatoricom projekta, Beti Čolak. Sastanku su prisustvovali članovi tima za izradu kurikuluma za socijalizaciju s pravom, Selvedin Delić i Rasema Sarić. Sastanak je održan s ciljem nastavka saradnje u okviru Programa „Socijalizacija s pravom“.

Ministar je izrazio zadovoljstvo aktivnostima, rezultatima rada tima i kompletom edukativnih materijala za rad sa učenicima na socijalizaciji s pravom u osnovnim školama, a koji su proizvod rada Tima za izradu kurikuluma za socijalizaciju s pravom u okviru projekta. Naglasio je značaj i specifičnost ovog projekta u čijoj realizaciji prvi put sa učenicima učestvuju zajedno nastavnik i policajac.

Direktorica programa Nedžada Faginović i gošća, Renée Berrian, su nakon obraćanja ministra i njegove prezentacije rada Ministarstva i konstruktivnih prijedloga za nastavak saradnje u okviru projekta, izrazile veliko zadovoljstvo saradnjom i prijedlozima za njen nastavak, ističući doprinos projekta kao i do sada uloženi trud i rad, koji su ocijenile kao izuzetno uspješan i nadasve koristan, kako za nastavnike, tako i za učenike osnovnih i srednjih škola.

Dogovoren je nastavak saradnje na ovom projektu kao i u misiji širenja znanja o pravima i obavezama učenika, pravnim pitanjima i institucijama nadležnim za provođenje zakona, a sve s ciljem da naši učenici budu odgovorni, sigurni i sretni, saopšteno je iz sjedišta Zeničko-dobojskog kantona.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime